Το "ΑΡΓΩ-ΜΥΘΟΣ" resort

Στην έξοδο του Παγασητικού, το γραφικό λιμάνι της Γεροπλίνας στη θέση "Μύλος" της Αγίας Κυριακής στο Τρίκερι "φιλοξενεί", το ξενοδοχειακό συγκρότημα "ΑΡΓΩ-ΜΥΘΟΣ" που με κόπο κια μεράκι δημιούργησαν οι συμπολίτες μας Γιώργος και Μορφούλα Θεοδοσιάδου.
Το "πέρασμα του Ιάσονα" πάντα γοήτευε τον Γιώργο Θεοδοσιάδη για τις φυσικές ομορφιές του, το εύκρατο κλίμα του, τα ήθη και τα έθιμα που ακόμη αντιστέκονται στην ισοπέδωση που η εξέλιξη προκαλεί.

Οι δραστηριότητες των βετεράνων ναυτικών του Τρικερίου που ασχολούνται με την αλιεία "ανοιχτής θάλασσας", με την συμμετοχή τους σαν στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών στα ποντοπόρα σκάφη, με την σπογγαλιεία παλαιότερα αναδεικνύοντας καταξιωμένους δύτες αλλά και με τους παράκτιους αλιείς, συνθέτουν τον "πίνακα" που λέγεται Τρίκερι και προκαλεί τον θαυμασμό και το δέος.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις επενδύσεις του Γ. Θεοδοσιάδη στο Τρίκερι άρχισε το 1975 που παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη Λάρισα, είχαν την κατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "ΑΡΓΩ-ΜΥΘΟΣ".
Σημαντική μερίδα στην επιτυχία του εγχειρήματος αυτού είχε η συμμετοχή της Μορφούλας Θεοδοσιάδου που ηγείται της επιχείρησης και η εμπειρία της στην Τουριστική βιομηχανία., (διευθύντρια τουριστικού γραφείου στα Τρίκαλα την περίοδο 1970-1980), αποτελεί εγγύηση για μια επιτυχημένη πορεία.

Στον έκτασης 2 στρεμμάτων ελαιώνα βιολογικής καλιέργειας, "φιλοξενείται" η ΑΡΓΩ-ΜΥΘΟΣ, που περιλαμβάνει επτά (7) ανεξάρτητα κτίρια - κατοικίες.
Οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες όπως τις χαρακτηρίζει
ο ΕΟΤ, είναι αφιερωμένες στους ήρωες κωπηλάτες της Αργοναυτικής εκστρατείας. Ετσι ο "Θησέας", ο "Ιάσονας",
ο "Ηρακλής", η "Αταλάντη" και ο "Ορφέας" μπορούν να φιλοξενήσουν έως πέντε (5) άτομα το καθένα, στα ηλιόλουστα - ευρύχωρα δωμάτια των διόροφων κατοικιών με την καταπληκτική τριασδιάστατη θέα.
Στον όρμο που σχηματίζεται μπροστά από το ξενοδοχείο υπάρχει μια εικόνα μοναδικής ομορφιάς, το προστατευόμενο λιβάδι της Ποσειδωνίας, ένα είδος σπάνιου θαλάσσιου φυτού. Οι πέτρες καλύπτονται από θαλάσσιες ανεμώνες, προδίδοντας την καθαρότητα και διαύγεια του νερού αλλά και τα ιδανικά συστατικά του.

Στην ..."Κωνσταντινούπολη", (έτσι ονομάζεται ο χώρος του εστιατορίου) σερβίρεται το πρωινό και σύντομα δημιουργείται η υποδομή πλήρους λειτουργίας και υποστήριξης του μαγειρίου με τοπικά φαγητά και θαλασσινές σπεσιαλιτέ της περιοχής.

Η λειτουργία της επιχείρησης είναι 12μηνη και θα προσφέρεται εκτός των άλλων για συγκεντρώσεις - διαμονή μικρών ομάδων επαγγελματιών-επιστημόνων, για συνέδρια - συναντήσεις και διάφορες δραστηριότες ποικίλης μορφής.


Εκδρομές - Καταδύσεις

Στο Τρίκερι έχετε τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε τη μαγεία του βυθού παρακολουθώντας μαθήματα στη σχολή καταδύσεων που υπάρχει στην περιοχή, καθώς και να ενοικιάσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού θαλάσσιων εκδρομών για να γνωρίσετε το απέραντο γαλάζιο και την φυσική ομορφιά του Τρικερίου καθώς και τους τέσσερις οικισμούς του Δήμου, Παλαιό Τρίκερι, νησί Πρασούδα και νησί Αλατάς, Κόττες και Αλογοπόρος, αλλά και τις επίγειες ομορφιές του τόπου μέσω των περιπατητικών διαδρομών που οργανώνονται στα πλακόστρωτα μονοπάτια του.